Η Γωγώ Καρκάνη είδε την παράσταση και μίλησε με τον Νίκο Δαφνή.

Η Γωγώ Καρκάνη είδε την παράσταση και μίλησε με τον Νίκο Δαφνή.

«Ακόμα και αν δεν μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο, το ελπίζουμε. Κι αυτό είναι που μετράει»

Στην παράσταση «Ο χρόνος σταματά» του βραβευμένου με Πούλιτζερ Margulies, στο Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα, καταργούνται τα όρια ανάμεσα στο συλλογικό και το ατομικό.

Μια Κυριακή βράδυ ολόκληρο το Νέο Φάληρο σείεται από την ενθουσιώδη κοσμοσυρροή για τον αγώνα Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Στάδιο Καραϊσκάκη. Δίπλα ακριβώς, ανάμεσα στο γήπεδο και τον σταθμό του ΗΣΑΠ, ένας θύλακας πολιτισμού απορροφά εδώ και δεκαετίες τους κραδασμούς του εξωτερικού κόσμου, ενσωματώνοντάς τους σε παραστάσεις που η φήμη τους έχει ξεπεράσει τα σύνορα του Πειραιά, όπως οι «Ανοιχτό ζευγάρι» του Ντάριο Φο, «Άνθρωποι και ποντίκια» του Τζον Στάινμπεκ.

Στο Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα, όπου ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν το έργο «Ο χρόνος σταματά» του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού συγγραφέα Donald Margulies, απόψε η βουή των φιλάθλων ενώνεται με το μουγκρητό των τρένων που πηγαινοέρχονται στις γραμμές του Ηλεκτρικού. Εισχωρεί στο εσωτερικό του θεάτρου δημιουργώντας μια εκ πρώτης όψης παράξενη αντίφαση με τη θαλπωρή του Πίσω Χώρου, της μικρής σκηνής που έχει μεταμορφωθεί σε αληθινό σαλόνι σπιτιού, με καναπέ, τηλεόραση, σεκρετέρ, μικρή κουζίνα.

Δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!