Ρωμαίος και Ιουλιέτα … σαν το σκύλο με τη γάτα (2018-2019)

Ρωμαίος και Ιουλιέτα … σαν το σκύλο με τη γάτα

του Γιάννη Καλατζόπουλου
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου

Πρόκειται για μια αισθηματική κωμωδία, βασισμένη στο ομώνυμο… δράμα. Όπου ο ελληνικός ποιμενικός σκύλος Ρωμαίος, ερωτεύεται την Ιουλιέτα, μια χαριτωμένη γάτα… Αγκύρας. Ένα διπλό και ενδεχομένως άλυτο πρόβλημα. Οι ήρωες μας – αν και ζώα- αγαπούν, χαίρονται, απογοητεύονται και ξαναπροσπαθούν… σαν άνθρωποι.

Στο αισιόδοξο τέλος της εξαιρετικά διασκεδαστικής παράστασης, οι μικροί και όχι μόνο θεατές θα έχουν πειστεί ότι καμιά διαφορά, εθνική, θρησκευτική, ιδεολογική, χρωματική ή ταξική δεν μπορεί να χωρίσει δυο πλάσματα που αγαπιούνται αληθινά.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου
Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Μουσική: Γιούρι Στούπελ
Χορογραφία: Tάνια Στούπελ

Ερμηνεύουν:
Κώστας Κλάδης, Κατερίνα Τσεβά, Κώστας Τζαφέρης, Οδυσσέας Κιόσογλου, , Πασχάλης Μερμιγκάκης, Μαρουσώ Γεωργοπούλου.

Φωτισμός παράστασης: Μπάμπης Αρώνης
Κατασκευή κουστουμιών: Sylia
Ζωγραφική σκηνικού: Ελένη Σουμή
Βίντεο παράστασης: Γιώργος Γιαννακόπουλος
Φωτογραφίες: Μαριέτα Ρούσσου
Σχεδιασμός αφίσας: Γιώργος Φερμελετζής
Τrailer: Στέφανος Κοσμίδης
Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Ειρήνη Λαγουρού
Υπεύθυνη παραστάσεων για σχολεία: Αρετή Καφετζή

 

Ρωμαίος και Ιουλιέτα… σαν το σκύλο με τη γάτα Ρωμαίος και Ιουλιέτα… σαν το σκύλο με τη γάτα Ρωμαίος και Ιουλιέτα… σαν το σκύλο με τη γάτα Ρωμαίος και Ιουλιέτα… σαν το σκύλο με τη γάτα Ρωμαίος και Ιουλιέτα… σαν το σκύλο με τη γάτα

Κριτικές για την παράσταση «Ρωμαίος κι Ιουλιέτα…σαν το σκύλο με τη γάτα»

Κριτική της Έλενας Μπούλια στο infokids.gr

«… Η σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Σαραντοπούλου καταφέρνει με απόλυτη επιτυχία να φέρει πολύ κοντά το παιδικό κοινό σε ένα έργο που αρχικά γράφτηκε για ενήλικες, με διαρκείς αναφορές σε σύγχρονα στοιχεία, ενώ η Κατερίνα Τσεβά κερδίζει τις εντυπώσεις με την υπέροχη κίνηση και τον καθαρό λόγο της ως Ιουλιέτα…
Η παράσταση είναι ευχάριστη, δεν κουράζει τα παιδιά (ιδανικές ηλικίες τα 4-6 έτη) και ενσωματώνει στις σωστές δόσεις πρωτότυπες τεχνοτροπίες (π.χ. βίντεο και μάσκες), ενώ τόσο το ενήλικο όσο και το λιλιπούτειο κοινό φεύγει απόλυτα ευχαριστημένο από το αποτέλεσμα.

Περισσότερα εδώ

 

Κριτική της Ράνιας Μπουμπουρή στο diastixo.gr

«…Πρόκειται για μια παράσταση πολύχρωμη, κεφάτη και ουσιαστική, με χιούμορ και γρήγορη εξέλιξη που, με τα νιαουρίσματα και τους απίθανους σκυλοκαβγάδες της, συνεπήρε ακόμα και τα μικρότερα παιδιά του κοινού…»
Περισσότερα εδώ

 

Κριτική του Kώστα Ζήση στο all4fun.gr

«…Είναι σπουδαίο το γεγονός, ότι δεν υπάρχει ίχνος διδακτισμού στην παράσταση, και όλα τα μηνύματά της αναδεικνύονται αποκλειστικά μέσα από την πλοκή της ιστορίας, μέσα από την οικειότητα που καταφέρνουν και αναπτύσσουν σχεδόν αυτόματα οι ηθοποιοί με το μικρό κοινό τους, μέσα από τη μουσική, το χορό, το τραγούδι.
Η σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Σαραντοπούλου και του Νίκου Δαφνή ανταποκρίνεται ιδανικά στην έμπνευση του συγγραφέα ενώ τα πολύ όμορφα κοστούμια της Δέσποινας Βολίδη, η μουσική του Γιούρι Στούπελ και οι χορογραφίες της Τάνιας Στούπελ, συγκροτούν μια πραγματικά «γαταπληκτική» παράσταση!»

Περισσότερα εδώ

 

Κριτικές κοινού στο elamazi.gr

«…Η μουσική, τα τραγούδια, τα κοστούμια και το ταλέντο των ηθοποιών δημιουργούν μια ευχάριστη και απολαυστική παράσταση, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού, μικρού –μεγάλου.Η υπέροχη ερμηνεία των ηθοποιών εντυπωσιάζει τους θεατές και τους εταφέρει με έν διασκεδαστικό τρόπο στον κόσμο του Σαίξπηρ.»
«…Ήταν γατα-πληκτικά, καθόλου όμως πληκτικά!»

Περισσότερα εδώ

 

Κριτικές κοινού στο Αθηνόραμα

«Εξαιρετική παράσταση! Έξυπνη διασκευή κατάλληλα προσαρμοσμένη για παιδιά, φοβερές ατάκες, μηνύματα, κουστούμια, σκηνοθεσία, ηθοποιία. Περάσαμε όλοι υπέροχα μικροί-μεγάλοι. Συγχαρητήρια και για το κοινωνικό χαρακτήρα της προσπάθειας που μέσω των αγορασμένων εισιτηρίων των 10€ μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση δωρεάν άτομα που αδυνατούν να πληρώσουν το εισιτήριο! Ένα μεγάλο μπράβο για όλα!!!»

Περισσότερα εδώ

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!