Ο έμπορος της Βενετίας (2018-2019)

Ο έμπορος της Βενετίας

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής

Πρόκειται για μια κωμωδία(;) που εξυμνεί τον αλτρουισμό, την άδολη φιλία και φυσικά τον έρωτα κι από την άλλη, τιμωρεί το φανατισμό, την εμπάθεια, τη μικροψυχία και την απανθρωπιά.
Το βασικό ερώτημα είναι αν ο «νόμος» παραμένει Νόμος, όταν στέκεται στενά στο «γράμμα» του, περιφρονώντας την ανθρωπιά και την ηθική.
Προτείνεται για μεγαλύτερα παιδιά, αν και είναι απόλυτα κατανοητό και σε μικρότερα κάποιας θεατρικής εμπειρίας.

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Μουσική: Νίκος Τσέκος
Σκηνικά: Γιοβάννα Πρασίνου
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Χορογραφία: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου

Ερμηνεύουν: Κώστας Κλάδης, Γιάννης Δρίτσας , Αννίτα Κούλη, Κατερίνα Τσεβά,
Κώστας Τζαφέρης, Πασχάλης Μερμιγκάκης, Οδυσσέας Κιόσογλου.

Φωτισμός παράστασης: Βασίλης Γιαννακόπουλος & Ορέστης Ψάλτης
Φωτογραφίες: Μαριέτα Ρούσσου
Σχεδιασμός αφίσας/φωτογραφίες/social media: Γιώργος Φερμελετζής
Τrailer: Στέφανος Κοσμίδης
Υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Ειρήνη Λαγουρού
Υπεύθυνη παραστάσεων για σχολεία: Αρετή Καφετζή

 

Ο έμπορος της Βενετίας Ο έμπορος της Βενετίας Ο έμπορος της Βενετίας Ο έμπορος της Βενετίας Ο έμπορος της ΒενετίαςΟ έμπορος της ΒενετίαςΟ έμπορος της Βενετίας Ο έμπορος της Βενετίας Ο έμπορος της ΒενετίαςΟ έμπορος της Βενετίας Ο έμπορος της Βενετίας Ο έμπορος της Βενετίας Ο έμπορος της ΒενετίαςΟ έμπορος της Βενετίας

Κριτικές για την παράσταση «Ο Έμπορος της Βενετίας»

Κριτική του Kώστα Ζήση στο all4fun.gr

«…Μια παράσταση, που καταγράφεται ως παιδική, απευθύνεται θεωρητικά σε εφήβους, όμως με έκπληξη συνειδητοποιείς ότι αφορά όλο το θεατρικό κοινό μιας και εντυπωσιάζεσαι από το σύνολο των στοιχείων που την αποτελούν.
…Όλα αυτά τα στοιχεία καθιστούν την παράσταση υποδειγματική στο είδος της. Υποδειγματική τόσο για το αισθητικό και καλλιτεχνικό της αποτέλεσμα, όσο και για τη ειλικρίνεια, αγάπη και σεβασμό που δείχνουν όλοι οι συντελεστές της ανεξαιρέτως στο κοινό τους.»

Περισσότερα εδώ

 

Κριτική της Ράνιας Μπουμπουρή στο diastixo.gr

«“Ο έμπορος της Βενετίας” δίνει ρεσιτάλ κάτω απ’ τη γέφυρα»

Περισσότερα εδώ

 

Κριτικές κοινού στο elamazi.gr

«Η παράσταση κυριολεκτικά μας μάγεψε αφού μετέφερε πιστά το έργο και το ύφος της εποχής σαν να κάναμε ένα σύντομο ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Σε αυτό βέβαια βοήθησαν τόσο τα σκηνικά όσο και τα κοστούμια τα οποία ήταν υπέροχα και πιστά στο έργο.»

Περισσότερα εδώ

 

Κριτικές κοινού στο Αθηνόραμα

«Οι παραστάσεις του Θεάτρου Κάτω απο τη γέφυρα, αποτελούν εγγύηση. Δεν μας έχουν απογοητεύσει ποτέ. Εξαιρετική λοιπόν και η μεταφορά του κλασσικού έργου του Σαίξπηρ, γεμάτη χιούμορ αλά και συγκίνηση, διαχρονικά μηνύματα,μουσική, προσεγμένα κοστούμια, και ουσιαστική, μετρημένη αλληλόδραση με το κοινό. Εξαιρετικοί όλοι οι ηθοποιοί, με κορυφαίο τον Κ. Κλαδή στο ρόλο του Σάιλοκ. Συγχαρητήρια και στον σκηνοθέτη Νίκο Δαφνή για την καλλιτεχνική αλλά και κοινωνική προσφορά του.»

«Υπέροχη διασκευή για μικρούς και μεγάλους!!! Να πάτε με όλη την οικογένεια.Το συστήνω ανεπιφύλακτα! Ωραίο σκηνικό και κοστούμια.Μουσική, ηθοποιοί,όλα τέλεια! »

Περισσότερα εδώ

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!