ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Ελληνικά έργα, σύγχρονα και όχι μόνο, κι ένας πανκ-ροκ ύμνος στην ελευθερία, με αφορμή την Επανάσταση του ’21, συνθέτουν το πλούσιο σκηνικό της θεατρικής εβδομάδας.

«DemonStraitor»

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Λείας Βιτάλη, συνεχίζεται το 3ο Φεστιβάλ Διαρκείας Ελληνικού Θεατρικού Έργου 21ου Αιώνα στο Αγγέ­λων Βήμα. Το δυστοπικό έργο του Χρήστου Καλμαντή μας διακτινίζει σε ένα εξεγερμένο περιβάλλον όπου οι ήρωες του έργου ζουν προδίδοντας τα όνειρά τους και προδιδόμενοι από αυτά. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Παπαγιάννης. (Από 31/10)

«Λωξάντρα»

Η Άννα Βαγενά διασκεύασε, σκηνοθετεί και παίζει στη θεατρική μεταφορά του μυθιστορήματος της Μαρίας Ιορδανίδου και, αφού ολοκλήρωσε την καλοκαιρινή της περιοδεία, επιστρέφει στο κονάκι της, το Θέατρο Μεταξουργείο. Η Βαγενά-Λωξάντρα μεταδίδει θετική ενέργεια και χιούμορ, σε μια παράσταση που συγκινεί, υπό τις μουσικές επιλογές του Λάμπρου Λιάβα. (Από 29/10)

«Κατεβαίνει ο Καμουζάς στους Φούρνους»

Είναι μία από τις παραστάσεις που ξεχώρισε πέρυσι στο αφιέρωμα για τον Εμφύλιο της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου. Η νουβέλα της Μαριλένας Παπαϊωάννου, με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός του σκοτεινού Αυγούστου του ’47, γίνεται παράσταση από τη Μαρία Αιγινίτου. (Άβατον, από 31/10)

«Πέντε σιωπές»

Ο Νίκος Δαφνής παρουσιάζει για τρίτη χρονιά στο Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα το σκληρό και πέρα για πέρα ρεαλιστικό έργο της Σίλα Στίβενσον πάνω στην ενδοοικογενειακή βία. Ο Κοραής Δαμάτης σκηνοθετεί. Μαζί με τον Νίκο Δαφνή, που κρατά το ρόλο του πατέρα, παίζουν οι Δ. Καλαχώρα, Κ. Σαραντοπούλου και Μ. Χριστοδούλου. (Από 29/10)

«Διάφορες επιλογές Πέτρος»

Η Αργυρώ Χιώτη σκηνοθετεί τον ρολίστα Χρήστο Στέργιογλου σε αυτόν το μονόλογο-παραβολή του Ευθύμη Φιλίππου. Θέμα του; Η αγάπη και η ακραία παρεκτροπή μιας σχέσης. Δεκατρία ελληνικά λαϊκά και άλλα τραγούδια, γραμμένα σε κασέτα, διακόπτουν και συνδέουν τον πεζό λόγο. Πιάνο παίζει ο Θανάσης Τσαουσέλης. (Θέατρο Τέχνης, από 2/11)

«Το ’21»

Ωραία σύλληψη, ποτισμένη με πολλά γκάζια είναι το ροκ ορατόριo του Άρη Μπινιάρη που έκανε θραύση από όταν πρωτοπαίχτηκε, στο Φεστιβάλ Αθηνών, το 2015. Ο αεικίνητος περφόρμερ, μαζί με δύο έξοχους μουσικούς, τραγουδά αποσπάσματα από τα πρακτικά των Εθνοσυνελεύσεων, απομνημονεύματα αγωνιστών μέχρι και άρθρα της εφημερίδας του Μεσολογγίου. (Πορεία, από 31/10)

ΠΗΓΗ

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!