ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ «ΚΑΤΩ ΑΠ΄ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ »

Από την πρώτη μέρα της ίδρυσής μας, σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε ένα

«Καλλιτεχνικό εργαστήριο τεχνών και δράσεων πολιτισμού» 

ανοιχτό στους ενήλικες, αλλά και στους ανήλικους φίλους μας.

 

Ένα εργαστήριο, που να λειτουργεί σαν ένας επιμορφωτικός φορέας, αυτόνομος και αυτοσυντηρούμενος και να αποτελεί πόλο έλξης κάθε ευαίσθητου και σκεπτόμενου ανθρώπου που αναζητεί χώρο, κίνητρο και έγκυρη καθοδήγηση για:

  • Να συμμετέχει σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα δημιουργική ενασχόληση.
  • Να αξιοποιήσει το (όποιο) ταλέντο του σε πολλές μορφές τέχνης.
  • Να αποκτήσει απλά, μια πρόσθετη καλλιτεχνική παιδεία.

Στο εργαστήριο θα λειτουργούν τμήματα με αντικείμενα:

  • Την Υποκριτική και τον αυτοσχεδιασμό.
  • Την Αγωγή του λόγου και την Ορθοφωνία.
  • Το Θεατρικό παιχνίδι
  • Τη Μουσική και το Τραγούδι.
  • Το Χορό και την Κίνηση.
  • Την Σκηνογραφία και την Ενδυματολογία.

Στο τέλος της περιόδου οι δράσεις των τμημάτων θα συγκλίνουν στην παραγωγή μιας παράστασης που θα στεγαστεί στο θέατρο «Κάτω απ’ τη γέφυρα», τα έσοδα της οποίας θα καταλήγουν σε κοινωφελή ιδρύματα ή για άλλους ανθρωπιστικούς σκοπούς, που οι συμμετέχοντες θα έχουν προαποφασίσει από κοινού.

Στους συμμετέχοντες εκδίδεται «κάρτα φίλου του θεάτρου κάτω απ’τη γέφυρα» που παρέχει έκπτωση 50% στη τιμή όσων εισιτηρίων αγοράσουν. (Η δυνατότητα αυτή ισχύει για όλες τις παραγωγές μας τόσο της «παιδικής», όσο και της «κεντρικής» σκηνής)

Τμήματα
▶ Για παιδιά
3 ώρες την εβδομάδα
Κάθε Σάββατο 10.30 πμ – 1 .30 μ.μ

▶ Για Ενήλικες
5 ώρες την εβδομάδα
Κάθε Σάββατο 6.00- 8.00 μ.μ και κάθε Τετάρτη 7.00- 10.00 μ.μ

Για κάθε πληροφορία στο 210 4816200 (Δευτέρα με Παρασκευή 9 – 3 π.μ.)
και στη σελίδα artgefira2019.blogspot.com

Θεατρικός Oργανισμός
Κάτω απ’τη Γέφυρα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ

Η έναρξη των μαθημάτων του καλλιτεχνικού εργαστηρίου του Θεάτρου κάτω από τη Γέφυρα έχουν ξεκινήσει.
Παρακολουθείστε και εσείς ένα ανοιχτό μάθημα για να μας γνωρίσετε.
Για κάθε πληροφορία στο 210 4816200 (Δευτέρα με Παρασκευή 9 – 3 π.μ.)
και στη σελίδα artgefira2019.blogspot.com

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Κώστας Κλάδης
Γιώργος Γιαννακόπουλος
Bαγγέλης Αυγέρης
Βασιλική Σιδέρη
Μυρσίνη Καταλειφού
Κώστας Κλάδης

Κώστας ΚλάδηςO Κώστας Κλάδης σπούδασε υποκριτική στην δραματική σχολή Αθηνών ,Κάρολου Κουν και Εθνικού θεάτρου . 
παρακολούθησε σεμινάρια αυτοσχεδιασμού '' Σώμα- Φωνή- Λόγος τρία λυρικά μέρη'' με τον Ισίδωρο Σιδέρη στην Λυρική σκηνή. Κινησιολογίας  με τη Μαρία Χορς ''Το σώμα ως εργαλείο τού ηθοποιού''
Φωνητικής '' η θεατρικότητα του λόγου'' με τον Νικο Παπακωνσταντινου και με τον Sodikh Kugiate και Peter Brook  ''Δκαιωμα στο λάθος πάνω στη δημιουργία''.
Εχει συνεργαστεί με τους  σκηνοθέτες   Θυμιο Καρακατσάνη, Στέφανο Ληναίο, Δημητρη Ποταμίτη, Sodikh Kugiate, Peter Brook, Νίκο Δαφνή, Σταμάτη Φασουλή, Κοραή Δαμάτη,
Γιώργο Θεοδοσιάδη, Δημητρη Κολλάτο και Φώτη Μεταξόπουλο.
Επι σειρά ετών παρουσίασε βιογραφίες μεγάλων ηθοποιών στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση στην εκπομπή ''Τα φώτα της ράμπας δέν σβήνουν ποτέ'' του Αρτέμη Ματσα.
Από το 1998 συνεργάζεται με το θέατρο κάτω από την γέφυρα σε όλες σχεδόν τις παραγωγές του. Διδάσκει ορθοφωνία και υποκριτική σε υποψήφιους σπουδαστές δραματικών σχολών.

Γιώργος Γιαννακόπουλος

Γιώργος ΓιαννακόπουλοςO Γιώργος Γιαννακόπουλος γεννήθηκε , μεγάλωσε και ζει στη Δάφνη .

Δραματική σχολή Αθηνών Γιώργου Θεοδοσιάδη και σχολή Μαίρης Βογιατζή.

Στη συνέχεια ξεχωριστές  συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες και υπέροχους ανθρώπους : Μπροντγουαίη «ένα καπέλο γεμάτο βροχή»  σε σκηνοθεσίες Κώστα Ασημακόπουλου και Γιάννη Μόρτζου, με τον Ντανιέλ Λομέλ στη Ρόδο «Κατω απ’τον ίσκιο του βουνού» του Γιάννη Ρίτσου , Θίασος Κατερίνας Βασιλάκου  «Κάντιτα» σκηνοθ. Αντώνη Βογιάζου, Θέατρο Πανελλήνιον «Φεστιβάλ Πίντερ»  Μίνωα Βολανάκη ,Λήδρα «Νυχτερινή πολιορκία» του Γιάννη Παπάζογλου, Θέατρο Σημείο «Ο Δον Κιχώτης σε νέες περιπέτειες» σκην. Νίκου Διαμαντή, «Βάτραχοι» με Παράβα ,Μόρτζο, Κούρο και Ψάλτη, σκην. Γ. Ρεμούνδου    

1996 .Θίασος 81 στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά ,Νίκος  Δαφνής  και Θέατρο Κάτω απ’τη γέφυρα από το 1996 μέχρι και σήμερα ! 23 χρόνια !

Ηθοποιός , συγγραφέας – σκηνοθέτης με το «πρόσωπο στον καθρέφτη»  ,μουσικές επιμέλειες , video για τις ανάγκες των παραστάσεων.

Έργα «Χαρτοπαίχτης»  , «Γράμμα στον Ορέστη», «Πλούτος» , «Ανθρωποι και ποντίκια»,  «Θεριό του Ταύρου», «Μανδραγόρας» , «Βρώμικες Ιστορίες», «Ιστορίες του Παππού Αριστοφάνη»  «Χρυσή Ροδιά»  σε σκηνοθεσίες Νίκου Δαφνή

Κάπου ανάμεσα, διδασκαλία στην Ανώτερη  Δραματική σχολή "Ράμπα" ,τηλεόραση και παραστάσεις «Θεοφανώ» , «Δόνα  Ροζίτα», και «Φαίδρα» με Μαίρη Βιδάλη,Μαριβώ με Γιώργο Λιβανό στη Κυψέλη, «Αλεξάνδρα με λένε» του Λέανδρου Πολενάκη και σπασμένη κούκλα»του Γιάννη Παπάζογλου σε δικές του σκηνοθεσίες στο «διάχρονο» …

Όλα αυτά παράλληλα με το Δημοτικό θέατρο Δάφνης -Υμηττού«Φάνης Χηνάς» που ίδρυσε το 1991 και λειτουργεί μέχρι σήμερα ,σκηνοθετώντας και διδάσκοντας ήθος και θέατρο ακόμα και σε παιδιά των πρώτων του μαθητών! 

Τηλεόραση:   «Το πιο βρώμικο επάγγελμα» σε σκηνοθ.Γιώργου Παναγιωτόπουλου ΕΤ2 

 «Εσύ Αποφασίζεις»   σκηνοθ.Πηγής Δημητρακοπούλου και Κατερίνας Αθανασίου

ΑΝΤΕΝΑ «Τμήμα Ηθών»   σκην.Μανούσου Μανουσάκη και Βασίλη Τσελεμέγκου

 «Απαγορευμένη Αγάπη»   σκην.Σ.Ρασιδάκη και Σπύρου Καπόνη και στην σειρά του ίδιου καναλιού «Για μια Θέση στον ήλιο»   σκην.Αντ.Τέμπου.

-Συμμετοχές σε θεατρικες ραδιοφωνικές εκπομπές της ΕΡΑ σε επιμέλεια Βάιου Παγκουρέλη

-Εκφωνήσεις εκπομπών και διαφημιστικών στο ραδιόφωνο και τηλεόραση

-Συμμετοχή και παρουσίαση πολυάριθμων αφιερωμάτων σε Ελληνες και ξένους ποιητές και συγγραφείς .

Bαγγέλης Αυγέρης

Bαγγέλης ΑυγέρηςO Bαγγέλης Αυγέρης γεννήθηκε στο Αγρίνιο.

Απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών,πτυχιούχος ανωτέρων θεωρητικών σπουδών μουσικής με καθηγητή τον Γιάννη Αυγερινό

Υπηρέτησε ως καθηγητής μουσικής στην δημόσια εκπαίδευση από το 1991 μέχρι το 2019  28 χρόνια δίδαξε και δημιούργησε μουσικά σύνολα και χορωδίες .

Συνεργάστηκε με   το θέατρο Παρκ σε καλοκαιρινές του παραγωγές έχοντας και την   διεύθυνση της ορχήστρας.

Το 2007 κάνει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά « κάθε που βραδιάζει».
 Έχει γράψει μουσική για πολλά θεατρικά έργα μεταξύ των οποίων : Εκκλησιάζουσες,   Το σακάκι που βελάζει, Η Πυτίνη του Κρατίνου, Οδυσσεβαχ, Γραμματιζούμενοι, Μαρία Πενταγιώτισσα, Ο Δον Ζιλ με το πράσινο παντελόνι , οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν, Ο Τουνελόδρακος, Η αυλή των θαυμάτων, Το χρυσό κλειδί κ.α 

Συνεργάστηκε με την Θεατρική ομάδα Εστίας Νέας Σμύρνης ,τη θεατρική ομάδα «διάθλαση» Δάφνης –Υμηττού, με την ψυχοθεραπευτική   ομάδα «Αnima vita» ( για τους «όρνιθες» που παρουσιάστηκε στην μικρή Επίδαυρο και για την  ίδια ομάδα  σκηνοθετεί  και γράφει  μουσική στα έργα  «Ηλίθιοι» του Νιλ Σάιμον και «Αντιγόνη» του Σοφοκλή  που παρουσιάστηκαν στο Ασκληπιείο της Επιδαύρου.

Γράφει τη μουσική και έχει το βασικό ρόλο στα θεατρικά έργα της Κυριακής Χατζησωφρονίου «χοιροστάσιο» και «Άλλος για τη Κάσα» σε σκηνοθεσία Νίκου Ξυθάλη, στις   παραστάσεις:  «διπλό φεγγάρι» της Πωλίνας Γκιωνάκη , «περί όνου σκιάς» σε σκηνοθεσία  Κώστα Καζανά και Σοφίας Παναηλιδου. «ομπρέλα»  της Ειρήνης Σταματίου σε σκηνοθεσία της ιδίας  και «σκιές πολέμου» της Μαρίνας Σωτηροπούλου σε σκηνοθεσία Νίκου Ξυθάλη.

το 2018  διασκευάζει τη μουσική και διδάσκει τα τραγούδια στη μουσική παράσταση του  Γιώργου Γιαννακοπούλου «μην μου βουλιάζεις τις βαρκούλες στην μπανιέρα»

Βασιλική Σιδέρη

Βασιλική ΣιδέρηΗ Βασιλική Σιδέρη είναι νηπιαγωγός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάζεται στην εκπαίδευση τα τελευταία 5 χρόνια. Παράλληλα, ασχολείται με το θεατρικό παιχνίδι, έχοντας παρακολουθήσει αντίστοιχα επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ είναι αρκετά χρόνια μέλος θεατρικής ομάδας. Αγαπά πολύ τη μουσική, σπουδάζει Αρμονία και παραδίδει μαθήματα μουσικής προπαιδείας σε αναγνωρισμένο ωδείο.

Πιστεύει ότι «η επαφή με την τέχνη είναι καθοριστική για την ανάπτυξη της προσωπικότητας και των δεξιοτήτων των παιδιών σε όλα τα επίπεδα, το θεατρικό παιχνίδι και ο αυτοσχεδιασμός είναι "οι  τολμηρές εξερευνήσεις του πραγματικού με μόνο όχημα τη φαντασία ."

Μυρσίνη Καταλειφού

Μυρσίνη ΚαταλειφούΗ Μυρσίνη Καταλειφού είναι διπλωματούχος καθηγήτρια χορού της Ανώτερης Επαγγελματικής και Ερασιτεχνικής Σχολής Χορού “Νίκη Κονταξάκη”.
Είναι πτυχιούχος της επιτροπής “Sociedad De Baile Espanol” στον ισπανικό χορό Flamengo και συγκεκριμένα στην ανάλυση, τεχνική και διδασκαλία των κάτωθι επιπέδων:
- Ingreso
- Primer Ano
- Segunto Ano και
- Tercer Ano
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια:
- Μοντέρνου χορού με τον διακεκριμένο καθηγητή - χορογράφο κ. kurt Koegel, Αφρικανικού χορού με την καθηγήτρια κ. Μαρία Μεντέζ
- Μεθοδολογίας στην Μουσική – Ρυθμική – Κινητική Αγωγή Jagues Dalcroze με την καθηγήτρια κ. Λίλη Αρζιμανόγλου - Μαντζαρλή
- Προσέγγιση στην τεχνική του σώματος μέσω της χορογραφίας και του αυτοσχεδιασμού της κίνησης χορού Butoh με την καθηγήτρια κ. Μαρία Μεντέζ
- Χορογραφίας με την καθηγήτρια κ. Μαρία Γοργία
Έχει παρακολουθήσει επί δέκα έτη στο Ωδείο “Νίκος Σκαλκώτας” μαθήματα θεωρίας, αρμονίας, πιάνου και χρήσης τυμπάνων για την κατανόηση, εμβάθυνση και διάδραση στην σχέση μεταξύ μουσικής και χορού.
Εκπαιδεύτηκε και συνεργάστηκε επί τρία έτη στην ενδυνάμωση για την σωστή φυσική κατάσταση του σώματος, πιλάτες και γιόγκα με τον γυμναστή κ. Δικαίο Παπαδόδημα.
Συμμετείχε στις παραστάσεις “Βραδιές Μπαλέτου” της Σχολής Χορού “Νίκη Κονταξάκη” όπου και οι καθηγητές της κ. Λεωνίδας Ερενίδης, κ. Νίκη Κονταξάκη, κ. Νίκος Γκίκας, κ. Πανίκος Γεωργίου, κ. Μαρία Ανθυμίδου, κ. Λίλη Αρζιμανόγλου – Μαντζαρλή, κ. Βίκυ Ριζοπούλου και κ. Βασιλική Κίκνα την προέτρεψαν στην κατεύθυνση εξειδίκευσης διδασκαλίας και χορογραφίας μικρών παιδιών.Τα τελευταία δώδεκα έτη διδάσκει μοντέρνο και παραδοσιακό χορό στο 17ο και 53ο Δημοτικό Καμινίων και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέου Φαλήρου.
Από το 2017 διδάσκει κλασσικό (Balleto) και μοντέρνο χορό στις ομάδες κίνησης της ΧΕΝ Νέου Φαλήρου όπου και τον Ιούνιο του 2019 δημιούργησε, χορογράφησε και επιμελήθηκε την παράσταση “Το Μαγεμένο Δάσος” και “Μεταμορφώσεις” στο Θέατρο Κάτω απ’ την Γέφυρα.
Από τον Σεπτέμβριο του 2019 επιμελείται την χορογραφία της παράστασης “Το Μαγικό Φίλτρο” στο Θέατρο Κάτω απ’ την Γέφυρα σε σκηνοθεσία της κ. Κωνσταντίνας Σαραντοπούλου.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!