Μια φορά κι ένα καιρό … 600 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού, στη Φρυγία, κάπου στα βάθη της Μικράς Ασίας, έζησε ένας δούλος, που τον έλεγαν Αίσωπο.

Ήταν πολύ μελαχρινός (Αίσωπος, στα αρχαία Ελληνικά σημαίνει Αιθίοπας), κοντούλης, ασχημούλης, τραυλός, και … κούτσαινε λιγάκι.

Κι όμως, αυτό το βασανισμένο πλάσμα, πάλεψε σ’ όλη του τη ζωή για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια.

Έκανε το όνομά του γνωστό σ’ όλο τον κόσμο και οι μύθοι του (υποδείγματα ήθους και ευθυκρισίας) γαλούχησαν γενιές και γενιές ανά τους αιώνες.

Για να γνωρίσουμε την πολυτάραχη ζωή του, κάναμε αυτήν την παράσταση.

Τίτλος της «Αίσωπος, ένας φίλος απ’ τα παλιά» και είναι αφιερωμένη σε κάθε Άνθρωπο που οι δυσκολίες δεν τον λύγισαν, που προόδεψε, έγινε ευτυχισμένος και χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο

Στην 60λεπτη διάρκειά της παρουσιάζονται και κάποιοι από τους μύθους του, δραματοποιημένοι και ενταγμένοι στη δομή της σαν μουσικά «ιντερλούδια».

Θεατρική μεταφορά – Σκηνοθεσία  Νίκος Δαφνής
Μουσική Γιάννης Ζουγανέλης και Νίκος Τσέκος
Σκηνικά κοστούμια Δέσποινα Βολίδη
Xορογραφία – κίνηση Αλέξανδρος Χατζιάρας
Μουσική διδασκαλία Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου
Φωτισμοί Παναγιώτης Μανούσης
Video Γιώργος Γιαννακόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη Δάφνη Ατία
Φωτογραφίες: Γιώτα Βόκαλη
Αφίσα Γιώργος Φερμελετζής

Στην παράσταση συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Κων/να Σαραντοπούλου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Νίκος Καραστέργιος, Νίκος Σταματόπουλος, Σοφία Αγγελικοπούλου, Αλέξανδρος Μαράκης -Μπούρκας

Η παράσταση μας απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και πάνω και σε έφηβους. Ασφαλώς είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ΚΑΙ σε κοινό ενηλίκων.

Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης έγινε στο πλαίσιο του θεσμού ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ -Πρόγραμμα 2021-, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Παιδική – Εφηβική σκηνή
Παραστάσεις: κάθε Κυριακή στις 12:00 μ.μ.
Έναρξη: Ιανουάριος 2022
Διάρκεια: 60 λεπτά

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!