Μια φορά κι ένα καιρό … 600 χρόνια πριν τη γέννηση του Χριστού, στη Φρυγία, κάπου στα βάθη της Μικράς Ασίας, έζησε ένας δούλος, που τον έλεγαν Αίσωπο.

Ήταν πολύ μελαχρινός (Αίσωπος, στα αρχαία Ελληνικά σημαίνει Αιθίοπας), κοντούλης, ασχημούλης, τραυλός, και … κούτσαινε λιγάκι.

Κι όμως, αυτό το βασανισμένο πλάσμα, πάλεψε σ’ όλη του τη ζωή για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια.

Έκανε το όνομά του γνωστό σ’ όλο τον κόσμο και οι μύθοι του (υποδείγματα ήθους και ευθυκρισίας) γαλούχησαν γενιές και γενιές ανά τους αιώνες.

Για να γνωρίσουμε την πολυτάραχη ζωή του, κάναμε αυτήν την παράσταση.

Τίτλος της «Αίσωπος, ένας φίλος απ’ τα παλιά» και είναι αφιερωμένη σε κάθε Άνθρωπο που οι δυσκολίες δεν τον λύγισαν, που προόδεψε, έγινε ευτυχισμένος και χρήσιμος στο κοινωνικό σύνολο.

Στην 75λεπτη διάρκεια της παράστασης παρουσιάζονται από τους μύθους του, δραματοποιημένοι και ενταγμένοι στη δομή της σαν μουσικά «ιντερλούδια».

Θεατρική μεταφορά – Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης & Νίκος Τσέκος
Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Χορογραφία – κίνηση: Αλέξανδρος Χατζιάρας
Μουσική Διδασκαλία: Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου
Φωτισμοί: Νίκος Μαυρόπουλος
Video: Γιώργος Γιαννακόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Δάφνη Ατία
Φωτογραφίες: Γιώτα Βόκαλη

Παίζουν οι ηθοποιοί: Σοφία Αγγελικοπούλου, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Νίκος Καραστέργιος, Αλέξανδρος Μαράκης – Μπούρκας, Κων/να Σαραντοπούλου, Νίκος Σταματόπουλος

Η παράστασή μας απευθύνεται σε παιδιά από 6 ετών και πάνω και σε εφήβους. Ασφαλώς είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ΚΑΙ στο κοινό των ενηλίκων.

Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης έγινε στο πλαίσιο του θεσμού ΟΛΗ Η ΕΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021- ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ.

Παιδική εφηβική σκηνή
Κάθε Κυριακή στις 12:00 ή στις 3:00 μ.μ. (εναλλακτικά)
καθημερινές για σχολεία
Έναρξη Νοέμβριος 2022
Διάρκεια: 75΄

Δείτε το Δελτίο Τύπου εδώ

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!