Θεατρικό Εργαστήρι

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ
«ΚΑΤΩ ΑΠ΄ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ »

Από την πρώτη μέρα της Ίδρυσης του θεάτρου Κάτω απ’τη γέφυρα, το Φλεβάρη του 1997 σχεδίαζα τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου τεχνών και δράσεων πολιτισμού, ανοιχτό στους ενήλικες, αλλά και στους ανήλικους φίλους μας.

Ένα εργαστήρι, που να λειτουργεί σαν ένας επιμορφωτικός φορέας, αυτόνομος και αυτοσυντηρούμενος και να αποτελεί πόλο έλξης κάθε ευαίσθητου και σκεπτόμενου ανθρώπου που αναζητεί χώρο, κίνητρο και έγκυρη καθοδήγηση για:

  • Να συμμετέχει σε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δημιουργική ενασχόληση.
  • Να αξιοποιήσει το (όποιο) ταλέντο του σε πολλές μορφές παραστατικών τεχνών.
  • Να αποκτήσει απλά, μια πρόσθετη καλλιτεχνική – θεατρική παιδεία.

Νίκος Δαφνής

Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων

“Έλα να παίξουμε με τα δικά μας υλικά,
έλα να φτιάξουμε την δική μας ιστορία”

Το Θέατρο Κάτω απ΄ τη γέφυρα ξεκινάει τον Γενάρη θεατρικό εργαστήρι ενηλίκων.
Η Ελένη Δαφνή και η Μαρία Τζάνη σας προσκαλούν.

Με όχημα τις τεχνικές του εφαρμοσμένου θεάτρου και του θεάτρου της επινόησης θα
αλληλεπιδράσουμε πάνω σε ιδέες και σκέψεις που μας αφορούν.
Με εργαλεία το προσωπικό υλικό όλων, το παιχνίδι και τις τεχνικές συνόλου θα φτιάξουμε μια διαδρομή που θα οδηγήσει στη δική μας παράσταση.

Στόχος του εργαστηρίου είναι η δημιουργία μιας ομάδας που με αγάπη και ασφάλεια θα βρει το χώρο να δημιουργήσει και να εκφραστεί.

Θέατρο για μας σημαίνει παιχνίδι. Ας παίξουμε λοιπόν!

Υπεύθυνες εργαστηρίου:
Ελένη Δαφνή, Μαρία Τζάνη

Έφηβοι εν δράσει

Για παιδιά 12 με 18 χρονών

Ο στόχος της θεατρικής ομάδας των εφήβων είναι τα μέλη να ασχοληθούν πάνω στα θέματα, τις επιθυμίες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών που γίνονται η αφετηρία για την επιλογή της παράστασης που θα διεξαχθεί στο τέλος της σαιζόν. Τι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει; Τι μπορεί να σε ενθουσιάσει; Από ποια ματιά θέλεις να κοιτάξεις τον κόσμο…;

Υπεύθυνος εργαστηρίου:
Χρήστος Χρήστου

«ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ
…ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ »

Νομίζουμε ότι σπάνια ένα ταλαντούχο παιδί βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που να το ενθαρρύνει να αναπτύξει το ταλέντο του.
Νομίζουμε ακόμη ότι το «χεράκια πάνω-χεράκια κάτω» δεν είναι κατάλληλος τρόπος για να γνωρίσει ένα παιδί τη γυμναστική.
Νομίζουμε τέλος, ότι το «μια ωραία πεταλούδα», ποτέ δεν θα συμφιλιώσει ένα παιδί με την εκφραστική κίνηση και το χορό.

Αν κι εσείς έχετε την ίδια άποψη με μας, τότε πρέπει να ενημερωθείτε για το «ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΕΚΙ …ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ »

Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα, που θα υλοποιηθεί από τον Ιανουάριο του 2024.

Θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τμήματα – ομάδες κάθε Σάββατο :
1. για παιδιά Δ’ – ΣΤ’ δημοτικού
2. για παιδιά Α’ – Γ’ δημοτικού

ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ

Μαρία Τζάνη
Ελένη Δαφνή
Χρήστος Χρήστου
Μαρία Τζάνη

H Μαρία Τζάνη είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και αριστούχος απόφοιτη του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας στο σύγχρονο τραγούδι, με  σπουδές πάνω στην τεχνική του κλασσικού ρεπερτορίου καθώς και του τμήματος Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες/τριες σε έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου σε Θεατρικές σκηνές όπως το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης, την Εθνική λυρική σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.

Από το 2011 εργάζεται σαν ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη, ενώ αυτή την περίοδο εργάζεται στην εφηβική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου, σαν εμψυχώτρια.

Επίσης εργάστηκε στο “Θεατρικό εφηβικό εργαστήρι” της Ατράκτου σε συνδιοργάνωση με το Εθνικό Θέατρο.

 

Ελένη Δαφνή

Η Ελένη Δαφνή είναι απόφοιτη της δραματικής σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών.

Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς σκηνοθέτες όπως τους Θωμά Μοσχόπουλο, Σοφία Πάσχου, Κώστα Καζάκο, Παντελή Δεντάκη, Κοραή Δαμάτη, Μίχαελ Ζάιμπελ, Κατερίνα Παπαναστασάτου κ.α.

Ακόμα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με τους Ανδρέα Μανωλικάκη, Θωμά Μοσχόπουλο, Λυδία Κονιορδού, Δημήτρη Ήμελλο και Ακύλλα Καραζήση. Έχει συμμετάσχει στις σειρές “Επιστροφή”, “Έρωτας Μετά”, “17 κλωστές” και στις μικρού μήκους ταινίες “Ξένιος Ζευς” και “Fault”.

Το 2021 δημιούργησε το digital comic “Κρατάς Μυστικό;” με θέμα την παιδική κακοποίηση. Φέτος παρακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Learn INN ΕΚΠΑ Εμψύχωση και Ενδυνάμωση Ομάδων.

Χρήστος Χρήστου

Ο Χρήστος Χρήστου είναι ηθοποιός - σκηνοθέτης - θεατρολόγος με σπουδές στο Τμήμα Θεατρικών σπουδών
του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αριστούχος απόφοιτος της δραματικής σχολής Πρόβα. Σπούδασε επίσης παιδαγωγική θεάτρου – θεατρικό παιχνίδι στη σχολή του Λάκη Κουρετζή στο Θέατρο Ημέρας.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής με Θωμά  Μοσχόπουλο, Βασίλη Παπαβασιλείου, Γιώργο Καραμίχο, Ζωή Ξανθοπούλου, Θεωδόρα Τζήμου κ.α.

Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως Κάρμεν Ρουγγέρη, Γεράσιμος Γεννατάς, Βασίλης Κουκαλάνι, Δημήτρης Πετρόπουλος, Χριστίνα Χατζηβασιλείου, Ζωή Ξανθοπούλου, Λευτέρη Πλασκοβίτη κ.α.

Διδάσκει θεατρική αγωγή σε παιδιά - εφήβους - ενήλικες από το 2013 και έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις με μαθητές όλων των ηλικιών.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!