ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018

Το θέατρό μας έχει τρεις σκηνές.

Την Kεντρική, τον Πίσω χώρο και τηνΠαιδική νεανική σκηνή

Ακολουθεί μια μικρή γεύση των παραστάσεων που μπορείτε να παρακολουθήσετε φέτος στο Θέατρο Κάτω απ΄ τη γέφυρα.

---

ΠΑΙΔΙΚΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ
Ο ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ

«O ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΟΖ»

του FrankBaum

Ένα μιούζικαλ για παιδιά, με μουσική Μίμη Πλέσσα

Κάθε Κυριακή στις 12:00 

Στο γνωστό «παραμύθι» (με συμβολισμούς που θεωρούνται προφητικοί της εποχής μας) η μικρή Δώρα, συναντά ένα σκιάχτρο, ένα λιοντάρι και ένα … τενεκεδένιο ξυλοκόπο.

Μαζί θα κατευθυνθούν προς το «μάγο» του Οζ, για να τους δώσει όσα νομίζουν ότι στερούνται.

---

«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΤΟΥ ΠΟΥ ΕΜΑΘΕ Σ’ ΕΝΑ ΓΛΑΡΟ ΝΑ ΠΕΤΑΕΙ»

του LuisSepoulveda 4 (1)

(για 2ο χρόνο)

Κάθε Κυριακή στις 15:00

Μέσα από μια εξαιρετικά διασκεδαστική (αλλά και συγκινητική) ιστορία, ο Χιλιάνος αγωνιστής της Δημοκρατίας, λέει αλήθειες που συγκινούν και προβληματίζουν.

Με το δικό του μοναδικό τρόπο με χιούμορ κι ευαισθησία, μιλάει για την τιμή, τη δικαιοσύνη, τη συντροφικότητα, την υπεράσπιση του αδυνάτου και το δικαίωμα στη διαφορετικότητα κάθε πλάσματος. Παράλληλα καταγγέλλει τη ζημιά που έχει προκαλέσει στον πλανήτη η ανεξέλεγκτη βιομηχανική ανάπτυξη και ενθαρρύνει μικρούς θεατές να αγωνιστούν για να γίνει καλύτερος κι ομορφότερος αυτός ο κόσμος .

---

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

line_3 (1)Η ΓΡΑΜΜΗ

του Ισραέλ Χόροβιτς, σε σκηνοθεσία του Κοραή Δαμάτη

 Από 16 Δεκέμβρη στην «Κεντρική»

(κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. και Κυριακή στις 7 μ.μ.)

Πέντε άνθρωποι «της διπλανής πόρτας» φτάνουν στο χώρο με διαφορά λίγων λεπτών ο ένας απ’ τον άλλον και μπαίνουν στη σειρά, πίσω από μια γραμμή.

Δεν αναφέρεται ποιοι είναι, από πού έρχονται, ούτε καν ο σκοπός της αναμονής τους. Απλά έρχονται και περιμένουν πίσω από μια άσπρη γραμμή, κρατώντας τα προσχήματα μιας κόσμιας (αρχικά) συμπεριφοράς, που γρήγορα εξελίσσεται σε ένα «παιχνίδι» χωρίς κανόνες, μια άγρια «ανθρωποφαγία», με ένα και μοναδικό στόχο: Την πρωτιά.

ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗχωρις_ντροπη_3

του Στέφανου Κακαβούλη, σε σκηνοθεσία του ίδιου. 

Από 24 Νοέμβρη στην «Κεντρική» σκηνή

(κάθε Παρασκευή στις 9 μ.μ.)

 

Το έργο, θίγει τις τραγικές συνέπειες του ηλεκτρονικού εγκλήματος, που από «σημείο των καιρών», εξελίσσεται σε επικίνδυνη μάστιγα για τις ψυχές, το μυαλό και το σώμα των έφηβων. Το θέμα προσεγγίζεται χωρίς περιστροφές και χωρίς την εθελοτυφλία που η πλειοψηφία των οικογενειών επιλέγει, τραγικά ασυνείδητα, γιατί και οι ίδιοι οι γονείς βασανίζονται από τα δικά τους υπαρξιακά και συναισθηματικά κενά.

---

ΠΙΣΩ ΧΩΡΟΣ

ΠΕΝΤΕ ΣΙΩΠΕΣ

 της Σίλα Στίβενσον (Shelagh Stephenson)

Μια «πρόταση», του Κοραή Δαμάτη

4η χρονιά, 10 παραστάσεις, στον «ΠΙΣΩ ΧΩΡΟ»

από 11 Νοέμβρη, κάθε Σάββατο στις 9 μ.μ. και κάθε Κυριακή στις 7 μ.μ.

Πέντε σιωπές. Δέκα. Εκατό σιωπές. Χίλιες. Στη φασαρία των δρόμων, στων σπιτιών τις συνευρέσεις, στα φωτισμένα γήπεδα των συναυλιών… αφουγκράζεσαι τον ήχο της σιωπής. Παντού. Εκκωφαντική σιωπή… όπως κι ο φόβος που την γεννάει. Ναι. Φοβάσαι. Φοβάσαι να μιλήσεις αληθινά για σένα. Φοβάσαι να ακούσεις τον άλλον. Φοβάσαι να καταγγείλεις. Φόβος. Απ’ την οικογένεια, απ’ το Σχολείο, απ’ το Κράτος, απ’ τη Θρησκεία, απ’ τα Μέσα Επικοινωνίας, απ’ την Πολιτική, απ’ τις Ιδεολογίες. Φόβος.

Η βασική αιτία της σιωπής. Κονταίνει τους ανθρώπους τόσο φόβος, αδειάζει τα βλέμματα, μικραίνει τις κινήσεις, κι αρχίζουν ψιθυρίσματα και λειψές ανάσες κι άρρωστες ζωές. Ναι. Ο φόβος… γέμισε το δωμάτιο… γέμισε τον κόσμο όλο… η ώρα της σιωπής… για πόσο θα αφήσουμε να μας φοβίζει αυτός ο φόβος;

 

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ

της Δήμητρας Στάϊκου, σε σκηνοθεσία της ίδιαςfainomeno_3

 Από 29 Νοέμβρη στον «Πίσω χώρο»

(κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στις 9 μ.μ.)

Μία στάση λεωφορείου. Και τρεις γυναίκες… που θα μπορούσαν να είναι μάνα, κόρη κι εγγονή. Η μάνα, μια παράξενη γυναίκα «ηλικιωμένη», περιμένει το λεωφορείο της φυγής, της απόδρασης από μια καθημερινότητα που μοιάζει με νεκρή φύση. Η κόρη, γυναίκα «φυσιολογική», την αναζητά απεγνωσμένη, ανήμπορη η ίδια ν’ αποδράσει. Η αλυσίδα συμπληρώνεται με την εγγονή, την ελπίδα για έναν κόσμο διαφορετικό. Στη συνάντηση εμπλέκεται ένας κλέφτης, ένας αστυνόμος κι ένας παπάς, σ’ ένα παιχνίδι της εξουσίας με τη μοίρα των απλών ανθρώπων, που, φορτωμένοι την κατάρα του homo normalis, προσπαθούν να ξαναβρούν τον αληθινό τους εαυτό.

Παιχνίδια ή ένα φερμουάρ που έχει κολλήσει.

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!