Άθαφτοι Νεκροί (2012)

Άθαφτοι Νεκροί (2012)

Μια κλοουνερί εξουσίας που στήνει την παρωδία του πολέμου και ανθρώπινες καρδιές που πνίγονται μέσα στη λάσπη της γεμάτης ιδρώτα και αίμα γης. Πότε θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα στήσουμε έναν παράδεισο εδώ στη γη; Πότε θα έχουμε τη δύναμη να σταθούμε ειλικρινείς απέναντι στη μνήμη και αποφασισμένοι απέναντι στην ελπίδα; Πότε θα ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί; Μια ιστορία που αν δεν ήταν τόσο τραγικά επίκαιρη θα ήταν η ίδια μας η ζωή. Ήταν μια πραγματικά πολύ σημαντική παράσταση.

Στην πραγματικότητα ήταν η φιλοξενία (με όρους που θα μπορούσε να θεωρηθούν «συμπαραγωγή») μιας εξαιρετικής (από πλευράς ήθους και ταλέντου) νεανικής θεατρικής ομάδας, που μας τίμησε με το όνομα «ΓΕΦΥΡΑ» στην επωνυμία της.

Βασισμένη στο αντιπολεμικό έργο του Ίρβιν Σόου «Θάψτε τους νεκρούς», η παρθενική εμφάνιση της ομάδας, στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία. Γι’ αυτό και επαναλήφθηκε για λίγες παραστάσεις ΚΑΙ την επόμενη περίοδο.

Οι παραστάσεις ολοκληρώθηκαν σε ένα θέατρο ασφυκτικά γεμάτο.

 

Ελεύθερη Απόδοση – Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Σκηνογραφία: Κώστας Ζωγραφόπουλος
Ενδυματολογική Επιμέλεια: Νικολέτα Παπαδοπούλου
Επιμέλεια Κίνησης: Αγγελική Ματοπούλου
Μουσική Επιμέλεια: Γιώργος Πλακούτσης
Φωτισμοί: Άρης Φρατζόγλου
Video: Βασίλης Μαγουλιώτης
Φωτογραφίες: Πέτρος Αθανασάκος
Βοηθοί Παραγωγής: Μαριλένα Μουστάκα, Μαριτίνη Γκόγκα

 

Έπαιξαν οι ηθοποιοί:

Μαρία Βλάχου, Άννα Γαρεφαλάκη, Ελένη Δαφνή, Ηλίας Λάτσης Βερόνικα Δαβάκη, Μάνθος Καλαντζής, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δημήτρης Μαγγίνας

 

Άθαφτοι Νεκροί (2012)Άθαφτοι Νεκροί (2012)Άθαφτοι Νεκροί (2012)

Σας άρεσε; Μοιραστείτε το!