ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ

του Στέφανου Κακαβούλη, σε σκηνοθεσία του ίδιου.

Από 24 Νοέμβρη στην «Κεντρική» σκηνή και κάθε Παρασκευή στις 21:00

xorisntropi afisa

 

Το θεατρικό έργο Χωρίς Ντροπή, επίκαιρο όσο ποτέ, θίγει τους γενεσιουργούς παράγοντες και τις τραγικές συνέπειες του ηλεκτρονικού εγκλήματος στην ευαίσθητη και ευάλωτη ηλικιακή ομάδα των έφηβων νέων, και όχι μόνο των νέων. Ένα σημείο των καιρών που εξελίσσεται σε επικίνδυνη μάστιγα για τις ψυχές, το μυαλό και το σώμα των νέων που φοβούνται ή ακόμα χειρότερα αδυνατούν να ζήσουν την ανεμελιά, την ομορφιά και την ζωντάνια της ηλικίας τους. Το έργο προσεγγίζει το θέμα χωρίς περιστροφές και χωρίς την εθελοτυφλία που η πλειοψηφία των οικογενειών επιλέγει, τραγικά ασυνείδητα γιατί και οι ίδιοι οι γονείς βασανίζονται από τα δικά τους υπαρξιακά και συναισθηματικά κενά.

Οι σκοτεινές διαδρομές του διαδικτύου, με την τρομακτική δύναμη της διασύνδεσης ανθρώπων παγκοσμίως, χαράσσονται μέσα στο μυαλό των νέων που αναζητούν τον τρόπο να αποδιώξουν σκέψεις και μνήμες επώδυνων βιωμάτων, πάνω στην ψυχή τους που υποφέρει από πληγές και από το μούδιασμα της δυστυχίας,  και στο σώμα τους που αρρωσταίνει ανήμπορο να βιώσει απελευθερωμένα την ερωτική του έκφραση σε φυσική συνεύρεση με ένα άλλο σώμα. Δρώντας σαν το πιο σκληρό ναρκωτικό χωρίς να είναι καν μία ουσία, ο εθισμός της επικοινωνίας μέσα από το διαδίκτυο ελέγχει ολοκληρωτικά την ύπαρξή τους, λειτουργεί ως placebo ανακούφιση του πολυδιάστατου πόνου τους και τους οδηγεί στις ακόμα πιο επώδυνες και επικίνδυνες καταστάσεις της  παιδικής πορνογραφίας, της αποπλάνησης, του εκφοβισμού, του εθισμού, του απόλυτου mind control.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η 15χρονη Λίνα παιδί χωρισμένων γονιών ζει με τη μάνα της βρίσκει συναισθηματικό καταφύγιο στο πρόσωπο ενός ηλικιωμένου άντρα. Το διαδίκτυο και μία κάμερα γίνονται το κανάλι επικοινωνίας τους που η έφηβη έχει τόσο ανάγκη να ακολουθήσει μιας και η επικοινωνία με τους χωρισμένους γονείς της δεν χωρις_ντροπη_3υφίσταται. Ασφυκτιώντας στην πραγματικότητα της ανυπαρξίας των οικογενειακών δεσμών, αφήνεται στην ψευδαίσθηση και αλήθεια της διαδικτυακής της σχέσης. Τόσο κοντά και τόσο μακρυά από τον «σωτήρα» της, αθώα και επικίνδυνα συνάμα. Ο Χρήστος, ο νυν εραστής της μητέρας της, αρκετά νεότερός της, αντιλαμβάνεται πρώτος τις συνέπειες της σχέσης αυτής. Όχι τυχαία…

 

Παίζουν: Κώστας Κλάδης, Μαρία Βλάχου, Γιάννης Τσουρουνάκης και Μαριέλλη Μανουδάκη

Tο σκηνικό θα κατασκευάσει ο διάσημος γλύπτης Γιώργος Χουλιαράς.

Γενική είσοδος: 10€ (φοιτητές, άνεργοι: 7€)

Κάντε άμεσα την κρατησή σας ΕΔΩ 

15.10.2017
 

Add comment