ΠΑΙΔΙΚΗ-ΝΕΑΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2018-19

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα … σαν το σκύλο με τη γάτα»
του Γιάννη Καλατζόπουλου, σε σκηνοθεσία Κων/να Σαραντοπούλου

Πρόκειται για μια αισθηματική κωμωδία, βασισμένη στο ομώνυμο …δράμα. Όπου ο (Ελληνικός ποιμενικός) σκύλος Ρωμαίος, ερωτεύεται την Ιουλιέτα, μια χαριτωμένη γάτα … Αγκύρας. Ένα διπλό και άλυτο (;) πρόβλημα. Οι ήρωές (αν και ζώα) αγαπούν, χαίρονται, απογοητεύονται, ξαναπροσπαθούν …σαν άνθρωποι. Στο αισιόδοξο τέλος της εξαιρετικά διασκεδαστικής παράστασης, οι μικροί (και όχι  μόνο) θεατές θα έχουν πειστεί ότι καμιά διαφορά (εθνική, θρησκευτική, ιδεολογική, χρωματική ή ταξική) δεν μπορεί να χωρίσει δυο πλάσματα που αγαπιούνται αληθινά.
Σκηνικά-κοστούμια, Δέσπ. Βολίδη, μουσική Γιούρι Στούπελ, χορογραφία Tάνια Στούπελ.

 

«Ο έμπορος της Βενετίας»
σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Δαφνή

Έργο, βαθειά ανθρώπινο, στοχεύει ίσια στην ψυχή κάθε ευαίσθητου θεατή.  Ο Αντώνιος, για να βοηθήσει το φίλο του, αναγκάζεται να δανειστεί χρήματα από τον Εβραίο τοκογλύφο Σάϋλοκ. Η εξόφληση καθυστερεί και ο Σάϋλοκ απαιτεί … ένα κιλό κρέας από το σώμα του Αντώνιο. Στη δίκη που ακολουθεί, η Πόρτσια, η αγαπημένη του Βασάνη, μεταμφιεσμένη σε … άντρα δικηγόρο, σώζει την κατάσταση. Παράλληλα, χαρούμενες ιστορίες στολίζουν το βασικό καμβά του υπέροχου αυτού έργου.
Η μουσική του Νίκου Τσέκου, τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικόφ, τα σκηνικά της Γιοβάννας Πρασίνου και η χορογραφία της Κων/νας Σαραντοπούλου.

Στις δύο παραστάσεις μας, παίζουν οι: Γιάννης Δρίτσας. Αννέτα Κούλη, Κατερίνα Τσεβά, Κώστας Τζαφέρης, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Οδυσσέας Κιόσογλου και ο Κώστας Κλάδης.

Από την 15η Οκτώβρη, καθημερινές παραστάσεις, για τα σχολεία.
Η τιμή του ομαδικού εισιτηρίου θα είναι 6 ευρώ κατά μαθητή.

Από την 4η Νοέμβρη, κάθε Κυριακή
στις 12:00: «Ρωμαίος και Ιουλιέτα …» και στις 15:00. «Ο έμπορος της Βενετίας»,

Μέχρι την 31/12/18, οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται να δουν (και να κρίνουν) τις παραστάσεις μας εντελώς δωρεάν, μετά από συνεννόηση με τη γραμματεία.

Πληροφορίες – οργάνωση παραστάσεων: Αρετή Καφεντζή (210 4816200)